Üniversite öğrencilerine yeni burs kapısı! 500 TL almak için hemen başvurun: Hemen hesaplara yatıyor

Üniversite öğrencilerine yeni burs kapısı! 500 TL almak için hemen başvurun: Hemen hesaplara yatıyor

Üniversite öğrencilerine verilmek üzere yeni bir burs daha açıklandı. Birçok burs verilen üniversite öğrencilerine belediyeler tarafından da destek ödemesi sağlanıyor. Üniversite öğrencilerinde yeni bir destek ödemesi için düğmeye basıldı. Online eğitime geçen üniversite öğrencilerine müjdeli haber geldi. Peki burs başvurusu ne zaman? İşte tüm detaylar...

O Belediye'den Üniversite Öğrencilerine Burs Verilecek

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi ile birlikte üniversiteler için online eğitim kararı alındı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte online eğitim kararı üniversite öğrencilerini memleketlerine yolladı. Ülke genelinde birçok yerden burs verilen üniversite öğrencilerine yeni bir burs daha açıklandı. Eğitim ve öğretime katkı amacıyla verilen burslar her sene enflasyon ve maaş zamlarına göre artış gösteriyor. O belediyeden uzaktan eğitim alan üniversite Öğrencilerine burs verileceği açıklandı.

11 ilimizde büyük bir yıkıma sebebiyet veren deprem felaketi ile birlikte üniversiteler uzaktan eğitime geçiş yaptı. İlerleyen dönemlerde ise eğitim-öğretim yolunda farklı kararların çıkabileceği söyleniyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem ile birlikte online eğitim kararı alınan üniversitelerde bazı belediyeler öğrencilere destek amaçlı burs açıklamasında bulundu. Online eğitim alan öğrencilere maddi destekte bulunacağını açıklayan belediye üniversite öğrencilerine 500 TL nakdi destek vereceğini açıkladı.

11-great-benefits-of-online-education.jpg

Üniversite Öğrencilerine 500 TL Burs İmkânı

Üniversite öğrencilerine verilmesi planlanan 500 TL burs, İstanbul'un Silivri Belediyesi tarafından müjdelendi. İstanbul Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile 320 üniversite öğrencisine 500 TL nakdi destek vereceğini açıkladı. Uzaktan eğitim süresi boyunca sağlanacak olan burs başvuruları başladı.

Başvuru İçin Gerekli Olan Şartlar

Silivri Belediyesi'nin sağladığı burstan faydalanabilmek için gerekli olan şartlar şu şekilde;

  • Öğrencinin ailesinin Silivri'de ikamet etmesi gerekiyor,
  • Devlet üniversitelerinin örgün eğitim programlarında yer alması gerekiyor,
  • Özel üniversite öğrencisi ise yüzde 100 bursu olması gerekiyor,
  • Yıl sonu not ortalaması 3,0'ın üzerinde olması gerekiyor

online-education-vs-traditional-education-2048x-progressive.webp

Burs İçin Gerekli Olan Evraklar

Silivri Belediyesi tarafından verilecek olan burs başvursunu tamamlayabilmek adına bazı belgeler ile birlikte başvuruda bulunmanız gerekir. Başvuru esnasında sizden istenilecek olan belgeler ise şu şekilde;

  • Burs için başvuru formu doldurulmalıdır,
  • Nüfus kâğıdı fotokopisi getirilmelidir,
  • Yeni tarihli öğrenci belgesi getirilmelidir,
  • Transkript çıktısı getirilmelidir, (Üniversiteye yeni kayıt yaptırıldıysa mezun olduğu bir önceki okulun mezuniyet belgesi getirilmelidir.)
  • Ailesinin ikametgâh belgesi getirilmelidir,
  • Ailenin geliri ile ilgili belgeler,
  • Hanede bulunan 18 yaş üstü bireyler için SGK Hizmet Dökümü de istenmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN